De nieuwe MT-leden van SNB #1 – Ben de Vos

Manager Finance & Control Ben de Vos maakt sinds juni 2022 deel uit van het managementteam van SNB. Hij maakte de overstap naar SNB na een internationale finance-loopbaan bij een beursgenoteerde ontwikkelaar van software voor logistieke dienstverleners.

Eerlijk is eerlijk, voordat hij in contact kwam met SNB had hij nog nooit van SNB en slibverwerking gehoord. “Het was voor mij een compleet andere wereld. Ik kwam uit de bits en bytes en cijfers achter de komma. Tijdens mijn eerste managementteam (MT)-vergadering ging het ineens over projecten met CO2 en duurzaamheid en dergelijke. Ik ben niet scheikundig of natuurkundig onderlegd, dus dat duizelde wel even.”

Vanzelfsprekend als water en elektriciteit

Inmiddels is De Vos aardig op de hoogte van de wereld van slibverwerking. “Het is veel meer gaan leven, al zal ik er nooit een expert in worden. Het gaat in mijn functie uiteraard om de financiële cijfers, maar het is wel belangrijk om goed te weten wat daarachter schuilgaat. Dat blijkt dus een buitengewoon interessante wereld te zijn. Je staat er helemaal niet bij stil dat als SNB stilligt, je op termijn je toilet niet meer door kunt spoelen. We vinden dat even vanzelfsprekend als het water uit de kraan en de elektriciteit uit het stopcontact. Dat draagt ook bij aan bewustzijn op het gebied van milieu en recycling.”

De sfeer van een familiebedrijf

De geboren en getogen Rotterdammer ervaart de sfeer bij SNB als familiair. “We werken met elkaar en voor elkaar. En dat tussen gezellige Brabanders, dat bevalt mij uitstekend. Die gemoedelijke sfeer was er ook altijd bij het bedrijf waar ik uiteindelijk 23 jaar heb gewerkt in de finance-organisatie. Mijn laatste functie was Finance Director EMEA. Dat was een baan met veel vrijheid en uiteraard veel reizen. Nadat het bedrijf werd overgenomen door een beursgenoteerd Amerikaans IT-conglomeraat werd de mentaliteit ineens heel anders. Het was ieder voor zich en samenwerken was er niet meer bij. Dat was voor mij aanleiding om wat anders te gaan zoeken. In gesprek met SNB klikte het meteen met Silvester Bombeeck, directeur SNB, en de overige MT-leden. Hier vind ik de sfeer terug van een familiebedrijf en dat voelt heel goed.”