Werken bij SNB is werken aan een betere wereld

SNB vervult een vitale maatschappelijke taak: het zo optimaal mogelijk verwerken van zuiveringsslib. Dat is afval dat overblijft na het biologisch zuiveren van afvalwater. Hiermee beschermen we mens en natuur maximaal, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Werken bij SNB betekent dat je een bijdrage levert aan een gezondere en duurzamere samenleving. Dit doen we onder andere door maximaal in te zetten op hergebruik en op het terugwinnen van energie. We werken aan een circulaire afvalwater- en slibketen en dus aan een betere wereld.

Met in totaal circa vijftig medewerkers zijn we een relatief kleine organisatie. Werken bij SNB betekent samenwerken in een compact, professioneel en kwalitatief goed bedrijf. Elke medewerker kan bijdragen aan de resultaten en meedenken over het werk. We kennen elkaar, de lijnen zijn kort en de sfeer is informeel. We hebben oog voor elkaar en we vinden persoonlijk contact belangrijk. Samen werken we aan een gezonde en veilige werkomgeving.

user

Werken bij SNB is…

  • werken aan een betere wereld
  • samenwerken met een vaste en hechte ploeg mensen
  • niet als nummertje behandeld worden
  • vrijheid en de ruimte krijgen om zelfstandig te werken
  • altijd verder ontwikkelen
  • werken in een professionele organisatie
question

Veelgestelde vragen over werken bij SNB

Om half 7 komt de ploeg aan voor hun ochtenddienst. Bij SNB werken we met een 2-2-2 rooster, waardoor je steeds twee dagen achter elkaar dezelfde soort dienst draait en dan wisselt. Na 6 dagen werken heb je 4 dagen vrij.

Na het aankleden en een kopje koffie vindt in de controlekamer de overdracht plaats met de ploeg die de nachtdienst heeft gelopen.

Tijd om aan de slag te gaan! Over haar werk zegt Siska: “Je moet altijd je kennis bijspijkeren, zodat je de installatie door en door kent om zo alle voorkomende afwijkingen op te lossen.”

Een collega van de technische dienst komt binnen. Siska overlegt met hem hoe op een veilige manier onderhoud uitgevoerd kan worden aan de installatie.

Siska loopt de controlelijsten na. Gedurende de dag controleert ze de meters in de installatie en overlegt Siska over bijsturing van het proces, als daar aanleiding toe is.

Als er onverwachte problemen optreden, is het belangrijk dat Siska op tijd de juiste acties onderneemt om alles weer op rolletjes te laten lopen.

Een transporteur komt langs. Siska begroet hem en helpt hem met uitladen. Dagelijks komen er circa 50 vrachtwagens zuiveringsslib lossen, hulpstoffen brengen en reststoffen laden.

Om kwart voor drie begint de overdracht met de middagdienst. Tijd voor een lekker koekje!

Siska kleedt zich weer om, de dag is voorbij. Wat haar dag zo leuk maakte? De werksfeer en collegialiteit binnen het bedrijf.

Om half 11 ’s avonds komt de nachtploeg aan. Marco vindt het niet erg om ’s nachts te werken. Het 2-2-2 ploegenrooster spreekt hem aan omdat het veel vrije tijd biedt, het voorspelbaar is en je er makkelijk omheen kunt plannen.

De overdracht van de avondploeg vindt plaats in de control room onder het genot van een kopje koffie. Ze bespreken wat er nog moet gebeuren en waar op gelet moet worden.

Tijd om te beginnen. Een ploeg bij SNB bestaat altijd uit een hoofdoperator, een eerste operator en drie operators.

Wisselend lopen de medewerkers in de installatie of zitten ze achter het controlepaneel. Marco gaat vandaag de installatie in.

Marco loopt de gehele installatie door en controleert verschillende meters. Als er een probleem optreedt, lost Marco dit op.

Aan de hand van de controlelijsten zorgt Marco ervoor dat alles soepel verloopt. Over de geur in de fabriek zegt Marco: “Je werkt met zuiveringsslib, dus er hangt een bepaalde geur, maar het is hier heel schoon en netjes. En de geur went vanzelf.”

Marco neemt een monster af van de rioolzuiveringsinstallatie. Dit gebeurt vaak tijdens de nachtdienst, omdat het dan rustiger is.

Kwart voor zeven, tijd voor de overdracht met de ploeg in de ochtenddienst.

De dienst zit er om 7 uur ’s ochtends op. Marco kleedt zich om en gaat naar huis. Tijd om bij te slapen en te genieten van een vrije middag.

06:30

Een bij SNB

Interview met onze procesoperators

Ben je benieuwd hoe het nou echt is om als procesoperator te werken bij SNB? Lees dan ons interview met Siska en Marco, respectievelijk al 25 en 15 jaar met veel plezier werkzaam als procesoperator bij SNB.

In dit interview leer je alles over het 2-2-2 ploegenrooster, hoe je procesoperator wordt en wat er zo leuk is aan het werk als procesoperator en het werken bij SNB.

Vacatures

Op dit moment hebben we deze vacature. Klik op de functie voor meer informatie en om direct te solliciteren. Bij SNB zijn we daarnaast altijd op zoek naar talent. Stuur ons daarom eens een open sollicitatie. We gaan graag het gesprek met je aan.

Innovatie technoloog

Moerdijk

E-monteur

Moerdijk

W-monteur

Moerdijk

Open sollicitatie

Moerdijk

Veel gestelde vragen over werken bij SNB

Wat is SNB?

N.V. Slibverwerking Noord-Brabant (SNB) in Moerdijk vervult een vitale maatschappelijke taak: het zo optimaal mogelijk verwerken van zuiveringsslib (zuiveringsslib is afval dat overblijft na het zuiveren van rioolwater). Hiermee beschermen we mens en natuur maximaal, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Werken bij SNB betekent dat je een bijdrage levert aan een gezondere en duurzamere samenleving. Dit doen we onder andere door grondstoffen en energie terug te winnen. Voor de toekomst werken wij aan een circulaire afvalwater- en slibketen, en daarmee aan een betere wereld.

Hoe is het om te werken bij SNB?

We zijn een kleine en hechte organisatie. Iedereen kent elkaar en er hangt een goede sfeer. De meeste mensen blijven jarenlang bij ons werken. Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat de werkomgeving schoon en netjes is. We hebben goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. Lees in dit interview hoe het is om te werken als procesoperator.

Met welke ploegendienst werkt SNB?

Bij SNB werken we binnen de afdeling Procesvoering met het volcontinurooster, ook wel het 2-2-2 ploegenrooster genoemd. Je hebt dan twee ochtenddiensten, twee middagdiensten, twee avonddiensten en vier dagen vrij. Het fijne hieraan is dat je voorspelbare, vaste werktijden hebt. In onze blog lees je meer over de voor- en nadelen van het 2-2-2 ploegenrooster.

Hoe wordt er gewerkt als er niet in ploegendienst wordt gewerkt?

Behalve de afdeling Procesvoering werkt de rest van de organisatie in dagdienst tussen 8.30 en 17.00 uur. In overleg kun je van deze tijden afwijken door bijvoorbeeld later te starten en later op te houden of juist eerder te starten en eerder op te houden als dat privé beter uitkomt.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen SNB?

SNB heeft een platte organisatiestructuur waardoor de doorgroeimogelijkheden beperkt zijn. Wel zijn er allerlei mogelijkheden om je kennis te verdiepen of juist te verbreden.

Kan ik mijn studie combineren met het werken bij SNB?

Natuurlijk kan dat. We bieden de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Daarvoor is een uitgebreide studieregeling beschikbaar. Studies die relevant zijn voor jouw functie en verdere persoonlijke ontwikkeling worden volledig vergoed door SNB.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Dat kan natuurlijk. Stuur jouw motivatie en CV naar [email protected].

Wat heeft SNB mij te bieden?

Naast het werken in een bedrijf dat bijdraagt aan een betere wereld, bieden wij onze medewerkers een arbeidsvoorwaardenpakket aan met in hoofdlijnen de volgende arbeidsvoorwaarden: Uiteraard een marktconform salaris met een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van allebei 8,33%. Als je in ploegen werkt, ontvang je bovenop het salaris een ploegentoeslag van 33%. Daarnaast heb je recht op minimaal 25 verlofdagen en 13 ADV-dagen als je in dagdienst werkt. Verder ontvang je allerlei vergoedingen die meer dan marktconform zijn, zoals een woon-werkverkeervergoeding, een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en een BHV-vergoeding (indien van toepassing).