-

De transportbedrijven Baars Transport en Jan Bakker Transport verzorgen met ingang van 1 januari 2017 het slibtransport van rioolwaterzuiveringsinstallaties van de aandeelhouders van SNB naar de verwerkingsinstallatie op Moerdijk.

Europese aanbesteding

Dat is het resultaat van de Europese aanbesteding van deze omvangrijke transportopdracht die SNB heeft gehouden. Het gaat om een hoeveelheid van ruim 350.000 ton ontwaterd slib per jaar. Baars Transport en Jan Bakker Transport hebben het transportcontract in de wacht gesleept.

Kostprijsreductie

Dat betekent volgens directeur Marcel Lefferts dat SNB met ingang van 1 januari 2017 een flinke kostprijsreductie realiseert op het slibtransport. “Daarvan profiteren onze aandeelhouders en dus de bewoners van de regio’s die onder deze waterschappen vallen”, aldus Lefferts.

Periode van zes jaar

Tot 1 januari 2017 verzorgen Heeren Transport en Jan Bakker Transport het slibtransport voor SNB. Het nieuwe contract voor Baars Transport en Jan Bakker Transport geldt voor een periode van zes jaar met een aantal verlengingsmogelijkheden.

Soepele overgang

Overigens raakt Baars Transport nu al bekend met de verschillende laadlocaties, de werkwijze en de procedures rond slibtransport. Het bedrijf ondersteunt Heeren Transport vanwege de vakantieperiode en de bovengemiddelde slibaanvoer. De bevordert een soepele overgang op 1 januari 2017.