-

Met het digitaliseren van de begeleidingsbrieven voor het slibtransport enige jaren geleden staat SNB aan de vooravond om de financiële administratie ook volledig digitaal te laten verlopen.

Hiermee is een belangrijke stap gezet om volledig papierloos te gaan werken. Deze automatiseringsslag betekent een weliswaar kleine maar structurele bijdrage aan de verduurzaming van het totale slibverwerkingsproces.

Afhandeling en budgettering

Met behulp van het programma Swift Factuur van Easy Systems worden vanaf oktober alle inkoopfacturen digitaal verwerkt. Naast de besparing in het gebruik van papier (leveranciers moeten voortaan hun inkoopfacturen digitaal aanleveren) zal ook de factuurafhandeling efficiënter worden. Hierdoor is er ruimte om de kwaliteit van de administratie nog verder te verbeteren. Daarmee is de administratie van SNB volledig gedigitaliseerd. De verkoopfacturen werden al digitaal aangeleverd.

GPS-koppeling

De administratie rond het dagelijks slibtransport naar SNB verliep al digitaal. Onlangs is overgestapt op de Grip App van Thunderbuild. Op basis van GPS-gegevens worden nu de begeleidingsbrieven aangemaakt. Dit verkleint de kans op een administratieve fout verder. Bovendien is informatie over het transport direct zichtbaar voor alle betrokkenen.