-

De Noord-Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66) heeft donderdag 19 november een werkbezoek gebracht aan SNB. De in mei van dit jaar benoemde gedeputeerde heeft Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur in haar portefeuille.

SNB-directeur Marcel Lefferts informeerde mevrouw Spierings tijdens haar bezoek met name over de resultaten die de slibverbrandingsinstallatie boekt op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De gedeputeerde toonde zich in het bijzonder geïnteresseerd in de bijdrage die SNB levert aan de ambitie van een energieneutraal industrie- en haventerrein Moerdijk. De slibverbrandingsinstallatie van SNB is inmiddels energieneutraal, dankzij de ingebruikname van twee hogedrukstoomketels. Ook de manier waarop SNB reststoffen hergebruikt maakte indruk op de provinciebestuurder.

Duurzame toekomst

Het is de ambitie van gedeputeerde Spierings om te laten zien dat met innovatie en ondernemerschap een duurzame toekomst mogelijk is. Ze toonde dan ook veel belangstelling voor de toekomstplannen van SNB, met name in relatie tot eventuele beperkingen en belemmeringen op het gebied van wetgeving en vergunningen die in de weg kunnen staan. De provincie Noord-Brabant kan wellicht een rol spelen in het wegnemen van een aantal van dergelijke beperkingen.